Десерти, Рецепти

Ягодова торта с 3 крема

Ягодова торта с 3 крема

Насладете се на един десерт с копринено кадифена текстура, лек ягодов аромат и богати ядкови кремове, които хранят тялото и радват сетивата.

Вместо млечни продукти – използваме тахан от макадамия, рожков с ягоди и крем кашу с ягоди – пълни с фибри, минерали и добри мазнини.
Без глутен, без захар, подходяща за вегани.

Ягодова торта с 3 крема

Необходими продукти за Ягодова торта с 3 крема:

За основата:

  • 90г паста от фурми
  • 45г вода (или ядково мляко)
  • 45г флейкс от елда (или овесени ядки)
  • 30г сурово кашу
  • 30г кокосово брашно
  • Щипка сол
  • Ванилия

За крема:

  • 1 опаковка копринено тофу (290г нето)
  • 50г ксилитол
  • 100г рожков с ягоди
  • 100г тахан от макадамия
  • 100г кашу с ягоди
  • 1 ч.л агар-агар

По желание:

  • 2 с.л какаови зърна
  • 2 с.л сушени ягоди
  • 20г ядки макадамия

За декорация:

  • Пудра от ягоди или малини
  • Свежи или сушени ягоди
  • Ядки макадамия
Ягодова торта с 3 крема

Начин на приготвяне на Ягодова торта с 3 крема:

1. Всичко за основата се поставя в купата на блендера и се блендира добре. Разпределя се по дъното на форма с падащо дъно (около 20см диаметър) като се притиска добре с помощта на лъжица. Основата се прибира в хладилник.

2. През това време се приготвя крема като се блендира тофуто с ксилитола и с агар-агарът (разтворен в 1 с.л вода). Тази база е за трите пласта на тортата. Тя трябва да поври за 1-2 минути на котлон при постоянно разбъркване.

3. След това се разделя в 3 отделни купички и към всяка от тях се добавят съответно по 100г от рожковия крем с ягоди, от таханът с макадамия и от кремът с кашу и ягоди.

Ягодова торта с 3 крема

4. Всеки от отделните вкусове крем се разбърква добре. Започва се с рожковия – изсипва се върху охлдената основа и се прибира в хладилник докато стегне поне малко. Не препоръчвам агарът да се заменя с желаитн, тъй като той стяга доста по-бавно. Следва слой с макадамия, който отново се прибира в хладилник за известно време. Последен е ягодовият слой с кашу.

5. След пълното охлаждане на тортата, рингът се сваля и се декорира с пудра от ягоди или малини, свежи или сушени ягоди и ядки.

Био пълнозърнест сусамов тахан

8.26 лв.126.75 лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Био белен сусамов тахан

8.61 лв.131.82 лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Био кокосово масло

2.99 лв.18.87 лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *