Ягодова торта с 3 крема

Насладете се на един десерт с копринено кадифена текстура, лек ягодов аромат и богати ядкови кремове, които хранят тялото и радват сетивата.
Вместо млечни продукти – използваме тахан от макадамия, рожков с ягоди и крем кашу с ягоди – пълни с фибри, минерали и добри мазнини.
Без глутен, без захар, подходяща за вегани.

Необходими продукти за Ягодова торта с 3 крема:
За основата:
- 90г паста от фурми
- 45г вода (или ядково мляко)
- 45г флейкс от елда (или овесени ядки)
- 30г сурово кашу
- 30г кокосово брашно
- Щипка сол
- Ванилия
За крема:
- 1 опаковка копринено тофу (290г нето)
- 50г ксилитол
- 100г рожков с ягоди
- 100г тахан от макадамия
- 100г кашу с ягоди
- 1 ч.л агар-агар
По желание:
- 2 с.л какаови зърна
- 2 с.л сушени ягоди
- 20г ядки макадамия
За декорация:
- Пудра от ягоди или малини
- Свежи или сушени ягоди
- Ядки макадамия

Начин на приготвяне на Ягодова торта с 3 крема:
1. Всичко за основата се поставя в купата на блендера и се блендира добре. Разпределя се по дъното на форма с падащо дъно (около 20см диаметър) като се притиска добре с помощта на лъжица. Основата се прибира в хладилник.
2. През това време се приготвя крема като се блендира тофуто с ксилитола и с агар-агарът (разтворен в 1 с.л вода). Тази база е за трите пласта на тортата. Тя трябва да поври за 1-2 минути на котлон при постоянно разбъркване.
3. След това се разделя в 3 отделни купички и към всяка от тях се добавят съответно по 100г от рожковия крем с ягоди, от таханът с макадамия и от кремът с кашу и ягоди.

4. Всеки от отделните вкусове крем се разбърква добре. Започва се с рожковия – изсипва се върху охлдената основа и се прибира в хладилник докато стегне поне малко. Не препоръчвам агарът да се заменя с желаитн, тъй като той стяга доста по-бавно. Следва слой с макадамия, който отново се прибира в хладилник за известно време. Последен е ягодовият слой с кашу.
5. След пълното охлаждане на тортата, рингът се сваля и се декорира с пудра от ягоди или малини, свежи или сушени ягоди и ядки.