Отбележете националния празник със вкусовете на нашата трицветна закуска за 3-ти март с главно действащо лице – кашу с малини.
Поднесете си едно истинско удоволствие, което не само удовлетворява вкусовете ви, но и чества българската история и култура.
Необходими продукти за Трицветна закуска:
За 2 порции по 240г
За слой №1:
- 100г малини (може и замразени)
- 40г кокосов йогурт (или кисело мляко)
- 20г кашу с малини
- 1 ч.л сушени малини на прах (или пудра сушено цвекло)
За слой №2:
- 100г киви (2 броя малко киви)
- 40г кокосов йогурт
- 10г грахов протеин
- 10г еритритол
- 1/2 ч.л зелена спирулина на прах
За слой №3:
- 150г кокосов йогурт
- 10г еритритол
- кокосови стърготини
Начин на приготвяне на Трицветна закуска:
1. Всичко за първия слой се смесва и пасира (ако малините са замразени, първо се загряват в микровълнова или в подходящ съд на котлон, за да се размразят).
2. Всички продукти за втория слой се смесват и пасират.
3. Кокосовият йогурт за третия слой се смесва и разбърква с еритритола.
4. Трите слоя се разпределят в две чашки като се започва от малиновия, следва слоят с киви и спирулина и последен – кокосовият йогурт. Поръсва се с кокосови стърготини.