Торта с цвекло и малини

Потопете се във вкусовото изживяване с нашата торта с цвекло и малини, придружена от кремообразен кашу с малини.
Тази веганска десертна симфония съчетава сладостта на малините, земния вкус на цвеклото и кремообразната текстура на кашу, за един изискан вкусов коктейл.

Необходими продукти за Торта с цвекло и малини:
За основата (16см. диаметър)
- 100г орехи
- 30г овесени ядки (без глутен)
- 30г тахан по избор
- 30г разтопено кокосово масло
- 30г черна меласа/ мед
За крема:
- 300г копринено тофу (не обикновено блокче)
- 150г цвекло (сварено)
- 150г малини (замразени или пресни)
- 100г светла тръстиков захар
- 70г био кашу с малини
- бурбонска ванилия на върха на ножа
- 2 ч.л агар-агар

Начин на приготвяне на Торта с цвекло и малини:
1. Всичко за основата се изсипва в блендер и се смила добре. Сместта се разпределя по дъното на ринг с диаметър 16см като се притиска с чиста лъжица докато прилепне плътно. Слага се в хладилник.
2. Ако за крема се ползват замразени малини – първо се загряват на котлон или микровълнова фурна докато се размразят.

3. След това всички съставки за крема (освен агар-агара и кашуто с малини) се смесват в касерола, пасират се до гладък крем и се оставят на котлона. След като сместта заври, към нея се добавя агарът, разтворен в 2 с.л вода. Разбърква се непрекъснато в продължение на 1-2 минути, след което кремът се сваля от котлона и към него може да се добави кашуто с малини. Разбърква се отново и след като се поохлади се изсипва върху основата.
4. Цялата торта се прибира в хладилника за няколко часа. След охлаждане рингът се сваля и тортата се декорира със свежи цветя.