Бенто торта

Мини торта, голямо удоволствие!
Тази бенто торта е перфектният сладък жест за Деня на влюбените – малка, но пълна с вкус и нежност!
Какаови блатове – без брашно, но с наситен вкус на шоколад.
Крем от кашу с ягоди и бял шоколад – лек, ароматен и с перфектната сладост.
Разбита кокосова сметана – за финална пухкава прегръдка!
Защото любовта е сладка, особено когато е споделена! Ще опиташ ли?

Необходими продукти за Бенто торта:
За блатовете:
- 1 яйце Л размер
- 40г кокосова захар
- 40г бадеми или орехи
- 10г какао
- 1 щипка бакпулвер
За крема:
- 3 с.л крем от ягоди с кашу и бял шоколад @belun
За измазване на тортата:
- 125г кокосова сметана за разбиване
- 10-20г пудра захар или пудра еритритол
За оцветяване на сметаната за сърчицата:
- Цвекло на прах или сладкарска боя

Начин на приготвяне на Бенто торта:
1. Яйцето се разделя на белтък и жълтък. Белтъкът се разбива със захарта, а жълтъкът с смлените ядки, какаото и бакпулвера.
2. Двете смеси се обединяват като белтъчената се добавя към жълтъчената на няколко пъти и се разбърква внимателно с шпатула отгоре надолу, за да се запази сместа възможно най-въздушна.
3. Изсипва се в намазана с мазнина форма за бенто торта (диаметър 10-12см) като е добре отдолу да има хартия за печене.

4. Пече се в загрята фурна или air fryer на 180 градуса за 15-20 мин. След пълното охлаждане тортата се разрязва на 2 равни блата като между тях се намазва с 3 с.л крем от ягоди с кашу и бял шоколад.
5. Имазва се с разбитата със захар сметана като предварително 2 с.л от нея се отделят, за да се оцветят и да се използват за декорация.