Сусамени Бисквити
Какво по-подходящо време за вкусни бисквити от есента?
Супер удобни и вкусни, те са идеални, когато ти се хапва нещо сладко! Приготвени с бадемово брашно и вегански съставки, те са бързи и лесни за правене! Сподели с нас как ти се получиха!
Необходими продукти за Сусамени Бисквити:
- 1 1/2 чаши бадемово брашно
- ½ чаша Сусамов тахан Белун
- ¼ чаша сироп от фурми Белун
- 1 ч.л. екстракт от ванилия или 1/2 ч.л. Смляна ванилия
- 1/8 до 1/4 ч.л. Сол
- Сусам, за овалване
Начин на приготвяне на Сусамени Бисквити:
1. Загрейте фурната на 180°C и застелете тава с хартия за печене.
2. Смесете всички съставки (без семената от сусам) в купа, докато получите тесто, което може да се оформя. Ако тестото е прекалено сухо, добавете 1-2 супени лъжици растително мляко, докато се получи консистенция, подходяща за оформяне на бисквитки. Ако е твърде лепкаво, охладете го за кратко време, за да се стегне.
3. В купа изсипете около ¼ чаша семена от сусам.
4. Оформете тестото на 10-12 топчета (по около 2 супени лъжици всяко) и ги оваляйте в семена от сусам. Притиснете всяко топче и го поставете на подготвената тава.
5. Печете 10-12 минути, докато станат златисто кафяви. Оставете да се охладят напълно върху тавата.