Сурови шоколадово-портокалови курабийки

Доставете си удоволствие за сетивата с тези сурови шоколадово-портокалови веган курабийки, приготвени с невероятен крем от фурми със сусам и какао.
Всяка хапка е истинска наслада – плътна текстура, естествена сладост, свежест от портокал и аромат на уют и зима.
Пригответе си този здравословен и вкусен десерт само с няколко съставки.

Необходими продукти за Сурови шоколадово-портокалови курабийки:
За 6 курабийки:
- 100г крем от фурми със сусам и какао
- 40г смлени овесени ядки
- 30г накълцани или едро смлени бадеми (или лешници)
- 30г кокосово брашно
- 10г изцеден сок от портокал (или ядково мляко/вода)
- настъргана кора от 1/2 портокал
По желание:
- черен шоколад за потапяне
- сушени портокали за декорация

Начин на приготвяне на Сурови шоколадово-портокалови курабийки:
1. Смесете всичко в купа и разбъркайте добре с вилица.
2. Разпределете сместа в 6 силиконови форми за мъфини или оваляйте с ръце под формата на топчета.
3. Приберете във фризер докато стегнат до толкова, че да се вадят лесно от формите.
4. Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова фурна. Потопете курабийките и оставете върху решетка или хартия за печене докато шоколадът стегне.
5. Може да декорирате с настъргана портокалова кора или сушени портокалови резени.
