Предястия, Рецепти

Веган спаначен киш

Веган спаначен киш

Насладете се на нашия веган спаначен киш – вкусна комбинация от свеж спанак, кремообразен пълнеж и хрупкава основа.

Този питателен и ароматен киш е перфектен избор за обяд, вечеря или брънч, предлагайки ви пълноценно веган изживяване.

Веган спаначен киш

Необходими продукти за Веган спаначен киш:

За основата

  • 250 г пълнозърнесто брашно
  • 1/4 ч.л. Сол
  • 125 г веган масло, нарязано на кубчета + още за намазване на формата
  • 4 с.л. Тахан от тиквено семе
  • 2 с.л. Вода

За пълнежа

  • 350 г твърдо тофу, изцедено от течността, нарязано
  • 1 ч.л. Сушен джоджен или 1 с.л. Пресен
  • 1/2 ч.л. Риган
  • 1/2 ч.л. Чесън на гранули
  • 1/4 Ч.л. смлян черен пипер
  • 200 гр. Спанак, измит и изцеден
  • 2 С.л. Веган масло
  • Шепа чери домати, разполовени
Веган спаначен киш

Начин на приготвяне на Веган спаначен киш:

1. В блендер сложете всички продукти за основата и блендирайте докато се получи тесто.

2. Застелете дъното на кръгла или правоъгълна форма за тарт ( със свалящо се дъно). Намажете стените на формата с масло. Сложете тестото във формата, като го притискате с пръсти по стените и дъното. Сложете в хладилник за 30 минути. Ако ви остане тесто, може да изрежете бисквити във формата на цветя и да украсите с тях готовия киш.

3. За да приготвите плънката, в дълбок съд сложете нарязано тофу, джоджен, риган, черен пипер и чесън. Пасирайте до гладкост и оставете настрана.

4. Загрейте маслото в тиган на умерен огън добавете спанака. Гответе 5 минути, като разбърквате от време на време. Ако има останала течност я изцедете. Сложете спанака в пасираното тофу и разбъркайте добре. Опитайте дали е достатъчно солено и посолете ако е нужно.

Веган спаначен киш

5. Извадете основата от хладилника. Надупчете дъното с вилица. Сложете хартия за печене върху тестото и в нея сложете тежести. Може да използвате боб, леща, сол и тн.

6. Печете в предварително загрята фурна на 180 С за 20 минути. Махнете тежестта и печете още 10 минути.

7. Извадете от фурната, разпределете равномерно плънката и чери доматите ( с разреза нагоре). Печете 40 минути.

8. Когато се опече, оставете леко да изстине и извадете от фирмата. Украсете с ядливи цветя и сервирайте.

Бели шоколадови капки

22.00 лв.

Кашу

27.00 лв.

Сусамов тахан с белгийски шоколад

6.19 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *