Предястия, Рецепти

Веган спаначен киш

Веган спаначен киш

Насладете се на нашия веган спаначен киш – вкусна комбинация от свеж спанак, кремообразен пълнеж и хрупкава основа.

Този питателен и ароматен киш е перфектен избор за обяд, вечеря или брънч, предлагайки ви пълноценно веган изживяване.

Веган спаначен киш

Необходими продукти за Веган спаначен киш:

За основата

  • 250 г пълнозърнесто брашно
  • 1/4 ч.л. Сол
  • 125 г веган масло, нарязано на кубчета + още за намазване на формата
  • 4 с.л. Тахан от тиквено семе
  • 2 с.л. Вода

За пълнежа

  • 350 г твърдо тофу, изцедено от течността, нарязано
  • 1 ч.л. Сушен джоджен или 1 с.л. Пресен
  • 1/2 ч.л. Риган
  • 1/2 ч.л. Чесън на гранули
  • 1/4 Ч.л. смлян черен пипер
  • 200 гр. Спанак, измит и изцеден
  • 2 С.л. Веган масло
  • Шепа чери домати, разполовени
Веган спаначен киш

Начин на приготвяне на Веган спаначен киш:

1. В блендер сложете всички продукти за основата и блендирайте докато се получи тесто.

2. Застелете дъното на кръгла или правоъгълна форма за тарт ( със свалящо се дъно). Намажете стените на формата с масло. Сложете тестото във формата, като го притискате с пръсти по стените и дъното. Сложете в хладилник за 30 минути. Ако ви остане тесто, може да изрежете бисквити във формата на цветя и да украсите с тях готовия киш.

3. За да приготвите плънката, в дълбок съд сложете нарязано тофу, джоджен, риган, черен пипер и чесън. Пасирайте до гладкост и оставете настрана.

4. Загрейте маслото в тиган на умерен огън добавете спанака. Гответе 5 минути, като разбърквате от време на време. Ако има останала течност я изцедете. Сложете спанака в пасираното тофу и разбъркайте добре. Опитайте дали е достатъчно солено и посолете ако е нужно.

Веган спаначен киш

5. Извадете основата от хладилника. Надупчете дъното с вилица. Сложете хартия за печене върху тестото и в нея сложете тежести. Може да използвате боб, леща, сол и тн.

6. Печете в предварително загрята фурна на 180 С за 20 минути. Махнете тежестта и печете още 10 минути.

7. Извадете от фурната, разпределете равномерно плънката и чери доматите ( с разреза нагоре). Печете 40 минути.

8. Когато се опече, оставете леко да изстине и извадете от фирмата. Украсете с ядливи цветя и сервирайте.

Био пълнозърнест сусамов тахан

7.89 лв.120.69 лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Био белен сусамов тахан

8.19 лв.125.55 лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Био кокосово масло

4.37 лв.23.14 лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *