Десерти, Рецепти

Сладоледена веган торта „Нутела“

Сладоледена веган торта "Нутела"

Звучи прекалено добре, за да е истина? Чакайте да ви кажа, че е и супер здравословна, няма никаква захар, използват се много малко продукти, и я направих за по-малко от 30 минути!

В основата използвах сироп от фурми, който да ми помогне както за слепването на блата, така и за неговата сладост, а в кремчето, тайната съставка за нотките на Нутела, е лешниковата какаова паста с протеин. Ако ви се хапва вече нещо сладоледено, то това е десерта!

Сладоледена веган торта "Нутела"

Необходими продукти:

– За блата:

  • 200гр фини овесени ядки
  • 20гр рожков
  • 60гр сироп от фурми
  • 80гр кокосово масло

– За крема:

  • 2 кена кокосово мляко (твърда част само – около 500гр)*
  • 80гр Био лешниковo- какаова паста с протеин
  • 150гр черен шоколад
  • ягоди за декорация

*кокосовото мляко трябва да е престояло в хладилник поне няколко часа

Сладоледена веган торта "Нутела"

Начин на приготвяне

• Блата: разтопете на водна баня кокосовото масло и добавете към него сиропа от фурми.

• В друга купа смесете овесените ядки с рожков и ги разбъркайте. Добавете към тях течните продукти, разбъркайте хубаво и разпределете блата във форма за чийзкейк с отварящ се ринг.

• Оставете блата във фризера, докато правим крема.

• За крема: отделете твърдата част от кокосовото мляко в касерола и добавете лешниковата паста. Оставете на среден огън, докато се втечнят, след което изключете котлона и добавете шоколада.

• Когато шоколада се разтопи, пасирайте.

• Изсипете крема върху блата и замразете тортата за поне 1 вечер.

• Декорирайте с ягоди и нарежете със загрят нож.

Бели шоколадови капки

22.00 лв.

Био шоколадови капки

24.50 лв.

Шоколадови капки натурални

19.90 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *