Звучи прекалено добре, за да е истина? Чакайте да ви кажа, че е и супер здравословна, няма никаква захар, използват се много малко продукти, и я направих за по-малко от 30 минути!
В основата използвах сироп от фурми, който да ми помогне както за слепването на блата, така и за неговата сладост, а в кремчето, тайната съставка за нотките на Нутела, е лешниковата какаова паста с протеин. Ако ви се хапва вече нещо сладоледено, то това е десерта!

Необходими продукти:
– За блата:
- 200гр фини овесени ядки
- 20гр рожков
- 60гр сироп от фурми
- 80гр кокосово масло
– За крема:
- 2 кена кокосово мляко (твърда част само – около 500гр)*
- 80гр Био лешниковo- какаова паста с протеин
- 150гр черен шоколад
- ягоди за декорация
*кокосовото мляко трябва да е престояло в хладилник поне няколко часа

Начин на приготвяне
• Блата: разтопете на водна баня кокосовото масло и добавете към него сиропа от фурми.
• В друга купа смесете овесените ядки с рожков и ги разбъркайте. Добавете към тях течните продукти, разбъркайте хубаво и разпределете блата във форма за чийзкейк с отварящ се ринг.
• Оставете блата във фризера, докато правим крема.
• За крема: отделете твърдата част от кокосовото мляко в касерола и добавете лешниковата паста. Оставете на среден огън, докато се втечнят, след което изключете котлона и добавете шоколада.
• Когато шоколада се разтопи, пасирайте.
• Изсипете крема върху блата и замразете тортата за поне 1 вечер.
• Декорирайте с ягоди и нарежете със загрят нож.