Пролетни шамфъстък барчета

Създадени вдъхновени от пролетта, тези барчета съчетават нежен ядков вкус, свежест от ягоди и приятна хрупкавост от киноа. Кремообразният пълнеж от шамфъстък и кокос ги прави неустоимо лакомство за всяка трапеза.
Подходящи са както за празничен десерт, така и за подарък, поднесен с любов и стил.
- Лесни за приготвяне
- Без глутен
- С подбрани натурални съставки

Необходими продукти за Пролетни шамфъстък барчета:
За основата:
- 2 с.л. шамфъстък паста
- 25 г пуканки от киноа
- 100 г кокосова паста
- 2 с.л. еритритол на прах
За крема:
- 140 г шамфъстък паста
- 3 с.л. еритритол на прах
- 60 г кокосова паста
- Щипка сол
По желание:
- 1/4 ч.л. Кардамон на прах и 1/4 ч.л. Ванилия на прах
За топинга:
- 3 с.л. крем Кашу с ягоди
- Нарязан шамфъстък
- Лиофилизирани ягоди

Начин на приготвяне на Пролетни шамфъстък барчета:
1. Започнете от основата. Разтопете кокосовата паста на водна баня или в микровълнова (внимавайте да не загори). Добавете шамфъстък паста и разбъркайте.
2. Прибавете пуканките от киноа и разбъркайте добре. Прехвърлете сместа в малка форма за кекс, покрита с хартия за печене, и притиснете добре. Замразете за 10 минути.
3. Смесете всички съставки за крема до гладка текстура. Изсипете върху основата. С помощта на лъжичка направете точки от крем Кашу с ягоди и оформете вълни с дървено шишче.

4. Поръсете с нарязан шамфъстък и лиофилизирани ягоди. Замразете за 30 – 60 минути или докато стегне добре.
5. Нарежете на барчета и се насладете!