Протеинов мус с ябълки и фъстъчено масло с шоколад
Този бърз и лесен десерт е едновременно вкусен и засищащ. Приготвен е с добре познатата и обичана комбинация на ябълки и фъстъчено масло с шоколадова нотка в допълнение.
Насладете се на леката кремообразна текстура, сладък плодово-ядков вкус, допълнени от близо 24 грама протеин на порция.
Пригответе си това есенно удоволствие, което ще ви зареди с енергия и ще зарадва сетивата ви.
Необходими продукти за Протеинов мус с ябълки и фъстъчено масло с шоколад:
За 2 порции мус:
- 200 г ябълково пюре
- 120 г скир
- 60 г фъстъчено масло с шоколад
- 40 г рожково брашно или какао
- 30 г протеин с вкус на шоколад
За декорация (по желание):
- 4 с.л от гъстата част на охладено кокосово мляко от кен (може да се замени с протеиново крема сирене/ скир)
- 1 с.л еритритол на пудра
Начин на приготвяне на Протеинов мус с ябълки и фъстъчено масло с шоколад:
1. Пригответе купа, в нея изсипете всички продукти за муса, пасирайте и разпределете в 2 чашки.
2. Приберете в хладилник и консумирайте след като се охлади и сгъсти. Може да се консумира и веднага след приготвяне, но ще бъде по-течен.
3. По желание разбъркайте 4 с.л кокосово мляко от кен (или заменете със скир или крема сирене) с еритритол и разпределете върху охладения мус.
4. Можете да поръсите с натрошени ядки и/или сезонни плодове.