Открий уникалната гурме наслада със здравословни полусфери с тахан от небелено кашу! Тези изкушаващи деликатеси предлагат не само невероятен вкус, но и множество здравословни предимства.
Вкусните веган полусфери с тахан са иновативно приготвени с уникален и балансиран вкус. Преживей текстурата на нежни полусфери, вкусът на тахан от кашу, съчетани със сладостта на природни подсладители.

Необходими продукти за Полусфери с тахан от небелено кашу:
За основата (12бр):
- 110г овесени ядки
- 30г какао/ рожков
- 40г кокосова захар
- 40г кокосово масло
- 1-2 с.л вода/ ядково мляко
- щипка сол
- ванилия
За сърцевината от малини:
- 100г малини
- 2-4 с.л захар
- 1/3 ч.л агар-агар
За крема с кашу:
- 300г кокосово мляко от кен
- 60г тахан от небелено кашу
- 100г захар демерара/ друг подсладител
- 1 ч.л агар-агар
По желание – бял веган шоколад за черупките на сферите

Начин на приготвяне на Полусфери с тахан от небелено кашу:
Всички съставки за бисквитите за основата се смесват в блендер и се смилат добре. Могат да се оформят топчета и да се притиснат към хартия за печене, за да се образува плоска бисквита, след което с помощта на малък ринг се заглаждат краищата им. Друг вариант е сместта да се разпредели по дъното на кръгли силиконови гнезда за мъфини. Бисквитите се пекат на 180 градуса за 12-15 мин.
Малините за сърцевината се измиват, смесват се със захарта и се поставят в касерола на котлона. След като заврат към тях се добавя агарът разтворен в чаена лъжица вода. Врящата смес се разбърква за 1 минута на котлона. Разпределя се в силиконови формички за бонбони и се прибира в хладилник докато стегнат напълно и се вадят лесно от формите.

Кокосовото мляко се смесва със захарта, завира се на котлона за 1-2 минути заедно с агарът, разтворен в супена лъжица вода. След като сместта се свали от котлонасе добавя таханът.
В силиконови форми за полусфери (или за мъфини) се поставя по 1 с.л от крема, след което се прибират в хладилник за кратко. След изваждане във формите се поставя по 1 малинов “бонбон” за сърцевина. Върху него се изсива още 1-2 с.л от крема. Всичко се връща в хладилник. След като сферите са стегнали се изваждат от формите и се поставят върху основа от бисквита. Могат да се полеят с шоколад и окрасят с малини, мента, мащерка.
По желание може да се направи черупка бял шоколад. За целта – разтопете 100-120г шоколад, намажете по вътрешността на всяка сфера и приберете в хладилник. След като стегне добре, извадете много внимателн черупките от силиконовите форми и ги поставете върху вече готовите сфери от крем.