Десерти, Рецепти

Орехова Гранола

Орехова Гранола

Насладете се на тази уникална орехова гранола – хрупкава, ароматна и пълна с вкус.

Съчетавайки свежестта на изпечени овесени ядки с богатството на смляни орехи, тази гранола предлага здравословна закуска или вкусен междинен снак за целия ден.

Орехова Гранола

Необходими продукти за Орехова Гранола:

  • 2 1/2 Чаши овесени ядки
  • 1 Чаша едро нарязани орехи
  • 1/2 Чаша орехов тахан
  • 1/3 Чаша петмез или мед
  • 3 С.л. Кокосово масло, разтопено
  • 1 Ч.л. Канела
  • 1/2 Ч.л. Сол
Орехова Гранола

Начин на приготвяне на Орехова Гранола:

1. 1. Загрейте фурната на 165 градуса и застелете голяма тава с хартия за печене.

2. В купа смесете овесените ядки и орехите. Разбъркайте с ръце.

3. В касерола на умерен огън сложете тахана, подсладителя, кокосовото масло, канелата и солта. Разбъркайте докато всичко се смеси добре и леко се затопли (около 3-4 минути).

Орехова Гранола

4. Изсипете сместа върху овесените ядки и разбъркайте с шпатула.

5. Разпределете на равен слой в тавата и печете за 10 минути, разбъркайте и допечете за още 10-15 минути.

6. Оставете напълно да изстине в тавата, след това прехвърлете в буркан. Сервирайте върху кисело мляко и поръсете с пресни плодове.

Бели шоколадови капки

22.00 лв.

Кашу

27.00 лв.

Сусамов тахан с белгийски шоколад

6.19 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *