Орехова Гранола
Насладете се на тази уникална орехова гранола – хрупкава, ароматна и пълна с вкус.
Съчетавайки свежестта на изпечени овесени ядки с богатството на смляни орехи, тази гранола предлага здравословна закуска или вкусен междинен снак за целия ден.
Необходими продукти за Орехова Гранола:
- 2 1/2 Чаши овесени ядки
- 1 Чаша едро нарязани орехи
- 1/2 Чаша орехов тахан
- 1/3 Чаша петмез или мед
- 3 С.л. Кокосово масло, разтопено
- 1 Ч.л. Канела
- 1/2 Ч.л. Сол
Начин на приготвяне на Орехова Гранола:
1. 1. Загрейте фурната на 165 градуса и застелете голяма тава с хартия за печене.
2. В купа смесете овесените ядки и орехите. Разбъркайте с ръце.
3. В касерола на умерен огън сложете тахана, подсладителя, кокосовото масло, канелата и солта. Разбъркайте докато всичко се смеси добре и леко се затопли (около 3-4 минути).
4. Изсипете сместа върху овесените ядки и разбъркайте с шпатула.
5. Разпределете на равен слой в тавата и печете за 10 минути, разбъркайте и допечете за още 10-15 минути.
6. Оставете напълно да изстине в тавата, след това прехвърлете в буркан. Сервирайте върху кисело мляко и поръсете с пресни плодове.