Мини торти с шамфъстък

Хрупкавите блатове, нежният крем от шамфъстък и бял шоколад и нотката свежест от малините създават десерт, който е едновременно лек и неустоимо вкусен.
Кремът, направен с копринено тофу, е кадифен и нежен, а вкусът му е балансиран от богатата текстура на шамфъстъковата паста. Нещо повече – тофуто изобщо не се усеща като вкус, правейки този десерт приятна изненада за всички!
Ако предпочитате веган вариант, просто заменете белия шоколад с веган версия и се насладете на мини тортички, които са едновременно елегантни и изцяло растителни.

Необходими продукти за Мини торти с шамфъстък:
Продукти за 6 мини торти
За блатовете:
- 1 опаковка кори за баница
- 4 с.л. олио от гроздови семки или разтопено кокосово масло
- 3-4 с.л. нарязан шамфъстък
- Ванилия
За крема:
- 300 г копринено тофу, отцедено от водата
- 200 г бял шоколад, разтопен на водна баня
- 100 г шамфъстък паста
За поднасяне:
- Малини
- Шамфъстък
- Мента

Начин на приготвяне на Мини торти с шамфъстък:
1. Пригответе крема. В дълбок съд смесете коприненото тофу, разтопения бял шоколад и шамфъстъковата паста. Разбийте с миксер или пасатор, докато получите гладка и еднородна смес. Охладете в хладилник, за да се стегне.
2. Направете блатовете. Развийте корите за баница, след което ги навийте обратно на руло. Нарежете ги на ленти с дебелина 0.5-1 см. Разделете лентите с пръсти, така че да наподобяват талиатели.
3. Сглобете основите. Намазнете с четка стените и дъната на 12 силиконови форми за тарталети. Сложете малка шепа от лентите в дъното, намажете с още мазнина и поръсете с нарязан шамфъстък. Повторете процеса с още един слой кори.
4. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 15-20 минути, докато основите станат златисти и хрупкави. Оставете ги да изстинат напълно.

5. След като кремът се стегне, сложете го в пош. Шприцовайте върху половината блатове, сложете останалите блатове отгоре и шприцовайте отново.
6. Декорирайте. Поръсете тортите с шамфъстък, добавете свежи малини и завършете със стръкче мента.
Насладете се на тези изискани мини торти – хрупкави, кремообразни и истинско удоволствие за сетивата!