Мини Банофи Пай

Поглезете се с вкусни мини банофи пайове – неустоимо изкушение, което съчетава сладостта на бананите с карамелен вкус и хрупкавата основа.
Тези малки десерти са перфектни за всяко време на деня, предлагащи ви прекрасно сладко изживяване във всяка хапка.

Необходими продукти за Мини Банофи Пай:
За основата
- 1 1/2 чаша бяло брашно
- 1/2 с.л. Тръстикова захар
- 1/4 ч.л. Сол
- 1/2 чаша твърдо кокосово масло
- 4-6 с.л. Студена вода
За пълнежа
- 100 гр. Бадемов тахан с вкус на солен карамел
- 2 Банана
- 1/2 Консерва кокосова сметана
- 1-2 С.л. Сироп от агаве
- 1/4 ч.л. смляна ванилова шушулка
- Какао, за поръсване

Начин на приготвяне на Мини Банофи Пай:
1. В блендер сложете всички продукти за тестото, освен водата. Блиндирайте докато се смесят добре. Добавете 4 супени лъжици вода, блендирайте и ако е нужно добавете и останалите 2 супени лъжици, за да се образува тесто.
2. Притиснете тестото в силиконови формички за тарталети и оставете в хладилник или фризер докато се охлади и стегне.
3. Загрейте фурната на 180 С. Надупчете тестото с вилица в основата на всяка тарталета. Сложете хартия за печете и тежести, така че да не се надуе тестото при печене.

4. Печете 15-20 минути, махнете хартията с тежестите и печете още 10 минути, до лек златист цвят. Извадете от фурната и оставете да се охладят.
5. През това време пригответе кокосовата сметана. Сложете я в купа, добавете агаве и ванилия и разбъркайте с телена бъркалка. Сложете в хладилник докато стегне.
6. Когато основите са изстинали, намажете вътрешността на всяка с бадемов тахан с вкус на солен карамел. След това подредете парченца банан и завършете със сметаната. С помощта на цедка поръсете с какао. Съхранявайте в плътно затворен съд в хладилник.