Лешниково-шоколадови къпкейкове

Готови ли сте за още едно здравословно и много вкусно сладко веган изкушение? Тези чудни Лешниково-шоколадови къпкейкове с топинг от божествено лешниково крънчи с шоколад ще ви отведат в друго измерение.
Прекрасен, лесен за приготвяне десерт, който може да съчетаете с любимата си чаша чай или кафе. Да ви е сладко : )

Необходими продукти за Лешниково-шоколадови къпкейкове :
Мъфини
- 1 чаша Ръжено пълнозърнесто брашно
- 1 чаша Лешниково брашно
- 1/4 чаша Натурално какао
- 1/2 с.л. Бакпулвер
- 1/4 ч.л. Сол
- 1/2 чаша Веган йогурт ванилия
- 90 мл Еспресо или гореща вода
- 1/4 чаша Сироп от фурми
- 2 с.л. Смляно ленено семе + 4 с.л. Вода
- 1 ч.л. Екстракт от ванилия
Крем
- 1 чаша Кокосова сметана от консерва
- 2 с.л. Сироп от фурми
- 3 с.л. Веган шоколадов протеин
- 2 с.л. Натурално какао
- 4 с.л. Кокосово масло, разтопено
Още
- Лешниково крънчи с шоколад
- Смокини и стръкове мента за декорация

Начин на приготвяне на Лешниково-шоколадови къпкейкове :
1. В купа сложете всички съставки за крема и разбийте с телена бъркалка докато всичко се смеси добре. Добавете още какао ако кремът е прекалено рядък за шприцоване. Покрийте със стреч фолио и оставете в хладилник.
2. За мъфините смесете смляното ленено семе с водата , разбъркайте и оставете настрана.
3. В купа смесете всички сухи съставки – двата вида брашна, какаото, бакпулвера и солта. Добавете останалите съставки за мъфините, включително и лененото семе с водата. Разбъркайте докато се смесят добре.
4. Разпределете сместа в 8 силиконови формички за мъфини и печете в предварително загрята фурна на 180 С за 30-35 минути.

5. Изчакайте да се охладят напълно, махнете от формичките и с помощта на малък нож издълбайте около 1 чаена лъжица от всеки мъфин. Напълнете вдлъбнатините с Лешниково дрънчи с шоколад.
6. Изкарайте крема от хладилника, разбъркайте и сложете в пош. Шприцовайте върху всеки мъфин. Крема трябва да стигне точно за всички.
7. Декорирайте със смокини и мента. Сервирайте. Останалите съхранявайте в плътно затворен съд в хладилник.