Поглезете се с нашите неустоимо вкусни Лешникови тартове с малини – 100% веган и 100% здравословни!
Още една вдъхновяваща и много лесна за изпълнение рецепта, с която да изненадате близки и приятели.
Необходими продукти за Лешникови тартове с малини:
За основата (3 мини тарта):
- 100 г смлени лешници (или бадеми)
- 30 г грахов протеин (или нишесте)
- 30 г разтопено какаово масло (или кокосово)
- 40 г кленов сироп (или друг течен подсладител)
- 15 г какао
За пълнеж на тартовете:
- 4-6 с.л лешниково какаова паста
- Малини, листа мента и ядки за декорация
Начин на приготвяне на Лешникови тартове с малини:
1. Всичко за основата се смесва в купа и разбърква добре.
2. Готовата смес се разпределя като се притиска с пръсти в силиконови форми за тарт. Ако нямате форми за тартове, може да използвате формички за мъфини или пък голяма единична форма.
3. Основите за тартовете се пекат в загрята на 175 градуса фурна за 8-10 мин.
4. След като се охладят се запълват с по 1-2 с.л от лешниково какаовата паста и се декорират с малини, ментови листа и ядки по избор.