Веган лешникови мъфини

Представяме едно пътешествие извън обичайното с тези веган лешникови мъфини – вкусове, които не само галят небцето, но и разкриват нова дефиниция за удоволствието от сладки неща.
В тази рецепта сме съчетали сочната текстура на вегански мъфини с наситения вкус на лешници, за да предоставим едно неповторимо гастрономическо изживяване.
Забрави за обикновените десерти – тези веган лешникови мъфини са пътят към гурме удоволствие, което можеш да си позволиш без вина.

Необходими продукти за Веган лешникови мъфини:
За мъфините (7бр.):
- 1 круша (150г)
- 100г лешниково брашно
- 70г кокосова захар/кафява захар
- 30г царевично или картофено нишесте
- 30г какао
- 40г кафе/чай/ядково мляко
- 1с.л бакпулвер
За крема:
- 50г кокосово мляко от кен (охладено)
- 50г лешниково какаова паста с протеин

Крушата се пасира, към нея се добавя кафето (ядковото мляко или чая), а след това всичко останало и се разбърква добре. Сместта се изсипва в силиконови формички за мъфини, като се пълнят почти до горе, защото сместта не се надига много. Мъфините се пекат за 30 минути в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор или в air fryer на същите градуси и функция bake.

Кремът се приготвя като лешниковата паста се смесва с добре стегналото кокосово мляко от кен (престояло за поне 4ч в хладилник).
Изсипва се по 1-2 с.л от крема върху всеки мъфин и се декорира по желание с лешници и/или шоколадови бонбони.
Може да се използва само лешниково какаовият крем, тъй като е достатъчно гъст и наситен на вкус.