Десерти, Рецепти

Веган лешникови мъфини

Веган лешникови мъфини

Представяме едно пътешествие извън обичайното с тези веган лешникови мъфини – вкусове, които не само галят небцето, но и разкриват нова дефиниция за удоволствието от сладки неща.

В тази рецепта сме съчетали сочната текстура на вегански мъфини с наситения вкус на лешници, за да предоставим едно неповторимо гастрономическо изживяване.

Забрави за обикновените десерти – тези веган лешникови мъфини са пътят към гурме удоволствие, което можеш да си позволиш без вина.

Веган лешникови мъфини

Необходими продукти за Веган лешникови мъфини:

За мъфините (7бр.):

  • 1 круша (150г)
  • 100г лешниково брашно
  • 70г кокосова захар/кафява захар
  • 30г царевично или картофено нишесте
  • 30г какао
  • 40г кафе/чай/ядково мляко
  • 1с.л бакпулвер

За крема:

  • 50г кокосово мляко от кен (охладено)
  • 50г лешниково какаова паста с протеин
Веган лешникови мъфини

Крушата се пасира, към нея се добавя кафето (ядковото мляко или чая), а след това всичко останало и се разбърква добре. Сместта се изсипва в силиконови формички за мъфини, като се пълнят почти до горе, защото сместта не се надига много. Мъфините се пекат за 30 минути в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор или в air fryer на същите градуси и функция bake.

Веган лешникови мъфини

Кремът се приготвя като лешниковата паста се смесва с добре стегналото кокосово мляко от кен (престояло за поне 4ч в хладилник).

Изсипва се по 1-2 с.л от крема върху всеки мъфин и се декорира по желание с лешници и/или шоколадови бонбони.

Може да се използва само лешниково какаовият крем, тъй като е достатъчно гъст и наситен на вкус.

Био пълнозърнест сусамов тахан

8.26 лв.126.75 лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Био белен сусамов тахан

8.61 лв.131.82 лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Био кокосово масло

2.99 лв.18.87 лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *