Безглутенови коледни курабийки

Опитайте тази рецепта за хрупкави безглутенови коледни курабийки с деликатен вкус на фъстъчен тахан, коледен аромат и щипка празнична магия.
Какво повече да си пожелаеш за Коледа?

Необходими продукти за Безглутенови коледни курабийки:
За 24 броя слепени курабийки:
- 200 г брашно от елда
- 200 г оризово брашно
- 2 яйца
- 120 г светла тръстикова захар
- 100 г ГХИ или масло (на стайна температура)
- 2 г бакпулвер
- 1 щипка сол
- 1 ч.л микс коледни подправки
За слепване:
- Фъстъчен тахан с коледен вкус

Начин на приготвяне на Безглутенови коледни курабийки:
1. В купа смесете захарта и мазнината, разбъркайте добре и към тях добавете яйцата, продължете да разбърквате с вилица или миксер докато се получи гладка хомогенна смес.
2. Смесете всички сухи съставки в отделна купа, разбъркайте ги и ги изсипете при мокрите. Омесете тесто и го приберете за поне 30мин в хладилника. Ако го държите повече просто ще му е нужно малко време на стайна температура докато се отпусне и е готово за работа.
3. Разточете го като набрашните плота и точилката. Ако няма да слепвате бисквитките може разточите с дебелина половин сантиметър, ако ще бъдат слепени, е добре да са по-тънки – около 0,3см.

4. Изрежете с формички по желание, прехвърлете върху тава с хартия за печене и печете между 10 и 15минути (до съвсем лек златист цвят) в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
5. Оставете да се охладят напълно върху решетка и след това слепете с ядков крем, плодово сладко или течен шоколад.