Едва ли има някой, който да не обича шоколадови бонбони и те да не извикват мил спомен от детството му. Те са прекрасен начин да подсладим душата си и да повдигнем тонуса си. А още по-добре е когато ги приготвим сами – с щипка любов : )
Опитайте нашата вълшебна рецепта за домашни Кокосови бонбони с бял шоколад. Чудесни за любимото ви сутрешно кафе или следобеден чай, или просто когато ви се похапва нещо вкусно и сладичко.
Необходими продукти за Кокосови бонбони с бял шоколад:
За около 10 бонбона:
- 100 г кокосови стърготини
- 30 г кокосова паста Белун
- 40 г кленов сироп или мед
- 80-100 г бял шоколад за потапяне на бонбоните
- няколко капки ванилов екстракт
- черен шоколад за декорация (по желание)
Начин на приготвяне на Кокосови бонбони с бял шоколад:
1. Всички съставки за бонбоните се разбъркват добре в купа. Може да е нужно да се добавят 1-2 с.л вода (в зависимост от това дали стърготините са пълномаслени или обезмаслени) докато сместа стане достатъчно лепкава и от нея може да се оформи топче.
2. Сместа може да се разпредели в силиконови форми и да се остави в хладилник докато бонбоните се охладят.
3. Може да се постави на дъното на тавичка покрита с фолио за свежо съхранение и след охлаждане да се разреже на квадрати. Могат и да се оформят топчета.
4. Каквато и форма на бонбоните да изберете, потопете ги в разтопен бял шоколад веднага след изваждане от хладилника (или фризер) докато са още добре охладени и стегнати. Така шоколадът ще се втвърди бързо. Съхранявайте в хладилник.