Кексче в чаша

Днес ще ви покажа как да си направите неустоим мъг кейк с орехов тахан от Белун! Перфектен бърз десерт, готов само за няколко минути!

Необходими продукти за Кексче в чаша:
- 1 ½ с.л. универсално брашно
- 1 с.л. бадемово брашно
- 2 с.л. вода
- 2 с.л. Кокосова захар
- 1 с.л. шоколадови капки/ нарязан шоколад
- 1 с.л. нарязани орехи + още за поръсване
- 2 с.л. орехов тахан
- Щипка морска сол
- 1/4 ч.л. канела на прах + още за поръсване
- ¼ ч.л. бакпулвер
- Сметана, за сервиране

Начин на приготвяне на Кексче в чаша:
1. В подходяща чаша за микровълнова добавете водата, захарта и ореховия тахан. Разбъркайте добре с вилица или бъркалка за около 30 секунди, докато сместа стане хомогенна.
2. Добавете брашната, бакпулвера, солта и канелата. Разбъркайте за около 20 секунди, докато се комбинират добре, като се уверите, че няма остатъци по дъното.
3. Добавете шоколадовите парченца и орехите. Разбъркайте леко, за да се разпределят равномерно, и по желание поръсете част от тях отгоре.

4. Поставете чашата в микровълновата и гответе за 65-70 секунди. Ако кейкът е леко недоопечен, това е нормално – той ще продължи да се готви, докато изстива. По-добре е да бъде леко недопечен, отколкото преварен.
5. Извадете и оставете да изстине за около 3 минути. Добавете сметана и поръсете с допълнително канела!