Кекс със сусамово масло и орехи

Заповядай в света на изкушаващите десерти с тази невероятна рецепта за кекс със сусамово масло и орехи.
Независимо дали сте опитен готвач или начинаещ, тази рецепта ще ви впечатли със своя вкус и лесност на приготвяне. Готвенето става истинско удоволствие, когато съчетаваме качествени съставки със страст към здравословната хранат. Готов ли си да се потопиш в сладкия свят на този кекс със сусамово масло и орехи?

Необходими продукти за Кекс със сусамово масло и орехи:
- 4 яйца
- 175г нерафинирана тръстикова захар
- 100мл сусамово масло
- сокът на 1 голям портокал
- 150г смлени орехи
- 150г безглутеново брашно (от просо)
- 75г овесено брашно
- 2ч.л бакпулвер
- 1ч.л канела
- 1/5ч.л бурбонска ванилия
По желание за намазване:
- 2 препълнени с.л сусамов тахан
- 1 препълнена с.л мед

Яйцата се разбиват заедно със захарта. Към тях се добавя сусамовото масло и сокът на един голям портокал.
Сместта се разбърква и към нея се прибавят всички сухи съставки. Всичкосе разбърква до хомогенна смес и се изсипва в застлана с хартия за печене тавичка с размер 20-23см.

Пече се на загрята на 180 градуса фурна за 1ч.
Възможно е времето да варира с 10-тина мин., затова проверявайте с клечка и следете цвета на повърността на кекса.