Десерти, Рецепти

Пълнозърнести бананови мъфини с ягоди

Пълнозърнести бананови мъфини с ягоди

Ароматни, пухкави и здравословни – тези пълнозърнести бананови мъфини с ягоди са идеалното допълнение към сутрешното ви кафе или следобедната ви закуска!

  • Без рафинирана захар
  • С натурална сладост от банани и кокосов сироп
  • Сочни, с аромат на ванилия и ягоди

Приготвят се бързо и лесно, а комбинацията от банан и ягоди ги прави свежи и неустоимо вкусни!

Пълнозърнести бананови мъфини с ягоди

Необходими продукти за Пълнозърнести бананови мъфини с ягоди:

  • 2 банана
  • 1 яйце
  • 1/4 чаша кокосов сироп
  • 2 с.л. разтопено кокосово масло
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 чаша пълнозърнесто брашно
  • 1/2 ч.л. сода за хляб
  • 1/8 ч.л. сол
  • 1/2 чаша нарязани на ситно ягоди + още за поръсване
Пълнозърнести бананови мъфини с ягоди

Начин на приготвяне на Пълнозърнести бананови мъфини с ягоди:

1. Загрейте фурната на 180 C. Подгответе силиконова форма за 6 мъфина или ако използвате метална форма застелете с хартиени капсули.

2. Намачкайте бананите в голяма купа, оставяйки малки парченца.

3. Добавете кокосовия сироп, яйцето, разтопеното кокосово масло и ванилията. Разбъркайте добре.

4. Добавете брашното, содата и солта. Разбъркайте със шпатула до хомогенност.

5. Нежно добавете нарязаните ягоди.

Пълнозърнести бананови мъфини с ягоди

6. Напълнете всяка формичка на 3/4 от обема ѝ. Поръсете с допълнително нарязани ягоди

7. Печете 15-17 минути или докато клечка за зъби, забодена в средата, излезе суха или с няколко трохи.

8. Оставете мъфините да се охладят в тавата за 3-5 минути, след което ги прехвърлете върху решетка.

Био пълнозърнест сусамов тахан

8.26 лв.126.75 лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Био белен сусамов тахан

8.61 лв.131.82 лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Био кокосово масло

2.99 лв.18.87 лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *