Приготвянето на здравословен и вкусен десерт може да бъде удоволствие, а когато се добави лека нотка от солен карамел, вкусът става просто неповторим.
Тази рецепта за десерт със солен карамел не само ще те омагьоса с богатия си вкус, но също така е напълно веган и съдържа само най-добрите съставки.
Подари си няколко минути на наслада, която заслужаваш!.
Необходими продукти за Десерт със солен карамел (2 десерта):
За бисквитките:
- 4 с.л смляно ленено семе
- 4 с.л сусамово семе
- 4 с.л бадемово брашно
- 4 с.л кокосова захар
- 2 с.л кокосово брашно
- 6 с.л топла вода
За крема:
- 120г охладено кокосово мляко от кен
- 90г био тахан от кашу солен карамел с протеин
За пълнеж: (може да се пропусне)
- 1 средна ябълка
Начин на приготвяне на Десерт със солен карамел:
Всичко за бисквитите се смесва в купа и разбърква добре до образуване на тесто. Разточва се блат с дебелина 2-3мм между два листа хартия за печене. Изрязват се бисквити с помощта на ринг или гърлото на чаша. Изрязаните бисквити не се местят, а изрязаното тесто около тях няма нужда да се премахва или почиства, тъй като бисквитите не се надуват и няма да се слепят отново с него. След изпичане изрезките се отстраняват.
Бисквитите се пекат в загрята фурна (или air fryer) на 160 градуса с вентилатор за 10-тина мин (времето може да варира, следете крайчетата да станат златисти).
Кремът се приготвя като от кокосовото мляко (трябва да е било 1 нощ в хладилник) се отделя 120г от гъстата част, смесва се с таханът и се разбърква добре с вилица или телче докато сместта стане хомогенна. Изсипва се в пош с приставка по избор. Шприцова се като се редуват бисквита и крем. По желание в центъра върху всяка бисквита може да се сложи 1 ч.л настъргана ябълка.
Готовите десертчета се оставят в хладилник за няколко часа или една нощ, за да могат бисквитките да се напоят и да омекнат.