Тиквен Кашу Чийзкейк
Сезонът на тиквата е в разгара си и е идеално време за един вкусен и здравословен тиквен чийзкейк! Канела, индийско орехче и ванилия създават прекрасна есенна атмосфера у вас. А добавянето на Бадемов тахан солен карамел е точният завършек, който придава невероятен вкус на десерта.
Не забравяйте да запазите рецептата и да ни последвате за още вкусни идеи!
Необходими продукти за Тиквен Кашу Чийзкейк:
За основата
- 1 ½ чаши безглутенови овесени ядки
- ½ чаша орехи
- 5 с.л. разтопено кокосово масло Белун
- 2 с.л. сироп от фурми Белун
- ½ ч.л. Канела
За чийзкейка/крема:
- 2 ½ чаши кашу (накиснато във вода за минимум 4 часа или през нощта)
- ½ чаша кокосова сметана
- ½ чаша тиквено пюре
- ⅔ чаша разтопено кокосово масло Белун
- 4 с.л. Сироп от фурми
- 1 ½ ч.л. Канела
- 1/4 ч.л. Индийско орехче
- 1/2 ч.л. Смляна ванилия
За декорация:
- Бадемов Тахан Солен Карамел Белун
- Кокосова сметана
- Канела
- Орехи
Начин на приготвяне на Тиквен Кашу Чийзкейк:
1. Загрейте фурната на 180°C. Застелете с хартия за печене дъното на форма за торта с диаметър 20 см.
2. За основата сложете овесените ядки и орехите в кухненски робот и блендирайте докато всичко се смели. Добавете сиропа от фурми, кокосовото масло и канелата. Блендирай до получаване на влажна смес.
3. Притиснете добре сместа на дъното на формата и печете около 12-15 минути до златистокафяво. Оставете да изстине и намажете стените с кокосово масло.
4. В голяма купа сложете всички продукти за крема. Пасирайте докато се получи напълно гладка смес за около 5-10 минути.
5. Изсипете сместа във формата и сложете в хладилник за 5-6 часа или доклато стегне.
6. Декорирайте с кокосова сметана, орехи, канела и сервирайте с Бадемов тахан Солен карамел.