Десерти, Рецепти

Баунти Тарт – веган, без глутен, без печене

Баунти Тарт - веган, без глутен, без печене

Ако обичаш комбинацията от кокос и шоколад, този веган Баунти тарт ще стане твоят нов любим десерт! Той се приготвя лесно, без печене, и съдържа само естествени съставки. Основата е мека и нежна, кокосовият пълнеж е дъвчащ и ароматен, а завършващият шоколадов слой добавя богат и плътен вкус.
Този тарт е не само вкусен, но и здравословен – без глутен, без рафинирана захар и с изцяло растителни съставки. Перфектен е за всеки, който търси лека, но засищаща сладост. Наслади му се с удоволствие!

Баунти Тарт - веган, без глутен, без печене

Необходими продукти за Баунти Тарт – веган, без глутен, без печене:

Основа:

  • 2 чаши бадемово брашно
  • 4 с.л. кокосова паста, разтопена
  • 2 с.л. крем от фурми със сусам и какао
  • 2 с.л. растително мляко
  • Щипка сол

Кокосов пълнеж:

  • 1 чаша гъста кокосова сметана от кен, на стайна температура
  • 4 с.л. кокосова паста, разтопена
  • 1/2 ч.л. смляна ванилова шушулка
  • 2 1/2 чаши кокосови стърготини
  • 5-6 с.л. еритритол на прах*
  • Щипка сол
  • Може да използвате и друг подсладител, който няма да повлияе на цвета. Мед или кленов сироп ще са подходящи, но винаги опитвайте, за да не стане прекалено сладко за вашия вкус.

Шоколадов слой:

  • 2 с.л. разтопено какаово масло
  • 6 с.л. лешников крем с рожков
Баунти Тарт - веган, без глутен, без печене

Начин на приготвяне на Баунти Тарт – веган, без глутен, без печене:

1. В блендер сложете всички продукти за основата, с изключение на млякото. Блендирайте и ако е нужно, добавете 1-2 с.л. мляко. Блендирайте отново.

2. Прехвърлете сместа във форма за тарт и притиснете плътно, така че да се разпредели равномерно. Оставете настрана.

3. За кокосовия пълнеж, добавете всички съставки, освен разтопената кокосова паста. Разбъркайте добре, след което добавете кокосовата паста и разбъркайте отново.

4. Прехвърлете сместа върху основата и загладете, така че да се получи гладка повърхност.

Баунти Тарт - веган, без глутен, без печене

5. За шоколадовия слой, в купа сложете разтопеното какаово масло и лешниковия крем с рожков. Разбъркайте добре и прехвърлете върху кокосовия слой. Разпределете равномерно с шпатула.

6. Охладете в хладилник за няколко часа, докато стегне. Извадете от формата, декорирайте с кокосови стърготини и сервирайте!

Био пълнозърнест сусамов тахан

8.26 лв.126.75 лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Био белен сусамов тахан

8.61 лв.131.82 лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Био кокосово масло

2.99 лв.18.87 лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *