Баунти Тарт – веган, без глутен, без печене

Ако обичаш комбинацията от кокос и шоколад, този веган Баунти тарт ще стане твоят нов любим десерт! Той се приготвя лесно, без печене, и съдържа само естествени съставки. Основата е мека и нежна, кокосовият пълнеж е дъвчащ и ароматен, а завършващият шоколадов слой добавя богат и плътен вкус.
Този тарт е не само вкусен, но и здравословен – без глутен, без рафинирана захар и с изцяло растителни съставки. Перфектен е за всеки, който търси лека, но засищаща сладост. Наслади му се с удоволствие!

Необходими продукти за Баунти Тарт – веган, без глутен, без печене:
Основа:
- 2 чаши бадемово брашно
- 4 с.л. кокосова паста, разтопена
- 2 с.л. крем от фурми със сусам и какао
- 2 с.л. растително мляко
- Щипка сол
Кокосов пълнеж:
- 1 чаша гъста кокосова сметана от кен, на стайна температура
- 4 с.л. кокосова паста, разтопена
- 1/2 ч.л. смляна ванилова шушулка
- 2 1/2 чаши кокосови стърготини
- 5-6 с.л. еритритол на прах*
- Щипка сол
- Може да използвате и друг подсладител, който няма да повлияе на цвета. Мед или кленов сироп ще са подходящи, но винаги опитвайте, за да не стане прекалено сладко за вашия вкус.
Шоколадов слой:
- 2 с.л. разтопено какаово масло
- 6 с.л. лешников крем с рожков

Начин на приготвяне на Баунти Тарт – веган, без глутен, без печене:
1. В блендер сложете всички продукти за основата, с изключение на млякото. Блендирайте и ако е нужно, добавете 1-2 с.л. мляко. Блендирайте отново.
2. Прехвърлете сместа във форма за тарт и притиснете плътно, така че да се разпредели равномерно. Оставете настрана.
3. За кокосовия пълнеж, добавете всички съставки, освен разтопената кокосова паста. Разбъркайте добре, след което добавете кокосовата паста и разбъркайте отново.
4. Прехвърлете сместа върху основата и загладете, така че да се получи гладка повърхност.

5. За шоколадовия слой, в купа сложете разтопеното какаово масло и лешниковия крем с рожков. Разбъркайте добре и прехвърлете върху кокосовия слой. Разпределете равномерно с шпатула.
6. Охладете в хладилник за няколко часа, докато стегне. Извадете от формата, декорирайте с кокосови стърготини и сервирайте!