Бонбони със спирулина и бял шоколад
Опитайте тези уникални бонбони със спирулина и бял шоколад, комбиниращи свежестта на спирулината с изискания вкус на бял шоколад.
Тези изкушения не само радват вкусовете, но и предлагат уникална комбинация от текстури и аромати за пълноценно гурме удоволствие.
Необходими продукти за Бонбони със спирулина и бял шоколад:
За 10 броя:
- 30г кокосови стърготини
- 30г овесено брашно
- 30г грахов протеин (или друг)
- 30г кокосово масло (разтопено) @belun
- 40г сироп от агаве @belun
- 3 ч.л спирулина
По желание:
- няколко капки екстракт от ванилия или мента
- 60-70г бял веган шоколад за глазура
Начин на приготвяне на Бонбони със спирулина и бял шоколад:
1. Всички продукти освен белия шоколад се смесват в купа и се разбъркват добре. С ръце се оформят топчета, нареждат се върху чиния и се прибират в хладилника докато се втвърдят.
2. Могат да се потопят в бял шоколад за допълнителна сладост и по-красив вид. За разтапянето на шоколада са нужни 2 купички – една с много гореща вода и една за шоколада. Купичката с шоколад се слага в тази с гореща вода и шоколадът в нея се разбърква докато се разтопи (не трябва да влиза вода при него).
3. Бонбоните се набучват на клечка/дървен шиш и се потапят в шоколада. Добре е да са току-що извадени от хладилника и още студени. След потапяне на последната бонбона, всички бонбони се потапят повторно като се започва отново от първата (защото вече шоколадът върху нея би трябвало да е стегнал)