Десерти, Рецепти

Бонбони със спирулина и бял шоколад

Бонбони със спирулина

Опитайте тези уникални бонбони със спирулина и бял шоколад, комбиниращи свежестта на спирулината с изискания вкус на бял шоколад.

Тези изкушения не само радват вкусовете, но и предлагат уникална комбинация от текстури и аромати за пълноценно гурме удоволствие.

Бонбони със спирулина

Необходими продукти за Бонбони със спирулина и бял шоколад:

За 10 броя:

  • 30г кокосови стърготини
  • 30г овесено брашно
  • 30г грахов протеин (или друг)
  • 30г кокосово масло (разтопено) @belun
  • 40г сироп от агаве @belun
  • 3 ч.л спирулина

По желание:

  • няколко капки екстракт от ванилия или мента
  • 60-70г бял веган шоколад за глазура
Бонбони със спирулина

Начин на приготвяне на Бонбони със спирулина и бял шоколад:

1. Всички продукти освен белия шоколад се смесват в купа и се разбъркват добре. С ръце се оформят топчета, нареждат се върху чиния и се прибират в хладилника докато се втвърдят.

2. Могат да се потопят в бял шоколад за допълнителна сладост и по-красив вид. За разтапянето на шоколада са нужни 2 купички – една с много гореща вода и една за шоколада. Купичката с шоколад се слага в тази с гореща вода и шоколадът в нея се разбърква докато се разтопи (не трябва да влиза вода при него).

Бонбони със спирулина

3. Бонбоните се набучват на клечка/дървен шиш и се потапят в шоколада. Добре е да са току-що извадени от хладилника и още студени. След потапяне  на последната бонбона, всички бонбони се потапят повторно като се започва отново от първата (защото вече шоколадът върху нея би трябвало да е стегнал)

Био пълнозърнест сусамов тахан

7.89 лв.120.69 лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Био белен сусамов тахан

8.19 лв.125.55 лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Био кокосово масло

4.37 лв.23.14 лв.
Опции This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *