Десерти, Рецепти

Бонбони със спирулина и бял шоколад

Бонбони със спирулина

Опитайте тези уникални бонбони със спирулина и бял шоколад, комбиниращи свежестта на спирулината с изискания вкус на бял шоколад.

Тези изкушения не само радват вкусовете, но и предлагат уникална комбинация от текстури и аромати за пълноценно гурме удоволствие.

Бонбони със спирулина

Необходими продукти за Бонбони със спирулина и бял шоколад:

За 10 броя:

  • 30г кокосови стърготини
  • 30г овесено брашно
  • 30г грахов протеин (или друг)
  • 30г кокосово масло (разтопено) @belun
  • 40г сироп от агаве @belun
  • 3 ч.л спирулина

По желание:

  • няколко капки екстракт от ванилия или мента
  • 60-70г бял веган шоколад за глазура
Бонбони със спирулина

Начин на приготвяне на Бонбони със спирулина и бял шоколад:

1. Всички продукти освен белия шоколад се смесват в купа и се разбъркват добре. С ръце се оформят топчета, нареждат се върху чиния и се прибират в хладилника докато се втвърдят.

2. Могат да се потопят в бял шоколад за допълнителна сладост и по-красив вид. За разтапянето на шоколада са нужни 2 купички – една с много гореща вода и една за шоколада. Купичката с шоколад се слага в тази с гореща вода и шоколадът в нея се разбърква докато се разтопи (не трябва да влиза вода при него).

Бонбони със спирулина

3. Бонбоните се набучват на клечка/дървен шиш и се потапят в шоколада. Добре е да са току-що извадени от хладилника и още студени. След потапяне  на последната бонбона, всички бонбони се потапят повторно като се започва отново от първата (защото вече шоколадът върху нея би трябвало да е стегнал)

Бели шоколадови капки

22.00 лв.

Кашу

27.00 лв.

Сусамов тахан с белгийски шоколад

6.19 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *