Днес ви предлагаме една уникална рецепта за Бенто торта с къпини, с която да зарадвате душата си : )
Неустоимо вкусно и красиво сладко веган изкушение, което ще ви зареди с усмивка и настроение.
Необходими продукти за Бенто торта с къпини:
Блат
- 115 г брашно
- 1/3 ч.л. Бакпулвер
- 1/4 ч.л. Сода бикарбонат
- 100 г сироп от фурми
- 40 г кокосова захар
- 3 с.л. Кокосово масло + още за намазване
- 1/4 ч.л. Сол
- 6 с.л. Гореща вода
Крем
- 1 чаша кокосова сметана от консерва
- 10 къпини
- 2 с.л. Мед/агаве
- 3 с.л. Ванилов протеин
- 1 ч.л. Лиофилизирани ягоди на прах
- 4 с.л. Кокосово масло, разтопено
- 5 с.л. Грахов протеин
Още
- 3 с.л. Мармалад от къпини
- Свежи или замразени къпини, за декорация
- 2 с.л. Разтопен веган бял шоколад, за декорация
- Няколко стръка мента, за декорация
Начин на приготвяне на Бенто торта с къпини:
1. Започнете с крема. В купа сложете къпините и подсладителя и ги намачкайте с вилица. След това добавете и останалите съставки и разбъркайте докато се смесят добре. Покрийте със стреч фолио и оставете в хладилник.
2. За блата пресейте в купа брашното с бакпулвера и содата. Добавете останалите съставки и разбъркайте до гладка смес.
3. Застелете с хартия за печене дъната на 2 10 сантиметрови форми за торта. Разпределете сместа и печете в предварително загрята фурна на 170 С за 30 минути или до суха клечка.
4. Извадете от фурната и оставете да се охладят напълно. Махнете от формите и изрежете изпъкналата част на всеки блат.
5. Извадете крема от хладилника и разбъркайте отново. Сложете в пош. Шприцовайте първия блат и направете допълнителен борд, така че да се образува празна част в средата, където да сложите мармалада от къпини. Разнесете го равномерно.
6. Отгоре сложете вторият блат. Шприцовайте крем по повърхността и страните на тортата. Оставете в хладилник за една нощ.
7. Преди поднасяне декорирайте с бял шоколад, къпини и свежа мента.