Банофи пай в чаша

Този десерт е истинска наслада – без глутен и без млечни продукти, но с богат вкус и кремообразна текстура, на която трудно ще устоиш!
Основата е хрупкава и ароматна, последвана от вълшебен тахан от кашу с вкус на солен карамел – гладък, плътен и съвършено балансиран, следват свежи банани и пухкава кокосова сметана, за да завършим с нежна сладост!
Опитай и сподели впечатления!

Необходими продукти за Банофи пай в чаша:
- 40г бисквити без глутен и яйца
- 20г разтопено кокосово масло
- 2-3 с.л тахан от кашу солен карамел
- 1/2 банан на резени
- 120мл течна кокосова сметана за разбиване
- Кубче настърган шоколад

Начин на приготвяне на Банофи пай в чаша:
1. Бисквитите се натрошават и смесват с кокосовото масло.
2. Разбъркват се и се притискат на дъното на буркан или чаша.

3. Върху тях се изсипва 2-3 с.л от тахана, след него се нареждат резените банан, а върху тях се шприцова с пош разбитата сметана.
4. Накрая се декорира с настъргания шоколад.