Веган бадемов сладкиш с праскови (без глутен)

Опитайте нашия уникален безглутенов Веган бадемов сладкиш с праскови, приготвен с бадемово брашно, бадемово масло.и кленов сироп.
Едно свежо и пъстро сладко изкушение, което ще ви зареди със слънчево настроение.

Необходими продукти за Веган бадемов сладкиш с праскови (без глутен):
За основата:
- 60 г бадемово масло
- 200 г растително мляко
- 2 с.л лимонов сок или ябълков оцет
- 100 г кленов сироп или сироп от агаве
- 150 г бадемово брашно
- 150 г брашно от касава или безглутенов микс брашна
- 2 ч.л бакпулвер
- 1/4 ч.л сода бикарбонат
- 1 ч.л ванилов екстракт
За крема:
- 300 г предварително охладено кокосово мляко от кен (само гъстата част)
- 2 ч.л кленов сироп или сироп от агаве
- 2 праскови + малини и листа мента

Начин на приготвяне на Веган бадемов сладкиш с праскови (без глутен):
1. Започнете като изсипете млякото в купа и към него добавите лимоновия сок, разбъркайте добре и добавете бадемовото масло, кленовия сироп и ванилията.
2. Разбъркайте отново и прибавете сухите съставки. Получава се гъста и тежка смес.
3. Изсипете в силиконова форма или в тавичка застлана с хартия за печене. Изравнете с шпатула. Печете в загрята на 170 градуса фурна за около 30 минути. Проверете за готовност като набодете клечка за зъби, която трябва да излезе суха или с малки трохички по нея. Цветът трябва да бъде златист.

4. Охладете основата, смесете кокосовото мляко с кленовия сироп като ги разбъркате за кратко и внимателно изсипете крема върху основата.
5. Приберете в хладилник и декорирайте с нарязани праскови и малини преди сервиране.