Апетайзери с хумус с кедров тахан и череши

Насладете се на нашите апетайзери с хумус с кедров тахан и череши – перфектната комбинация от кремообразен хумус, обогатен с кедров тахан, и сладостта на сочни череши.
Тези изкушаващи хапки са идеални за всяко събитие или като изискано предястие, което ще впечатли вашите гости.

Необходими продукти за Апетайзери с хумус с кедров тахан и череши:
Хумус
- 1 Консерва нахут
- 3 С.л. От водата на консервата
- 2 С.л. Кедров тахан
- 3 С.л. лимонов сок
- 1 скилидка чесън
- 1 ч.л. Пушен червен пипер
- 1/4 ч.л. кимион
- Сол и черен пипер на вкус
- 2 С.л. Зехтин
- 3-4 с.л. Нарязан магданоз
Продукти
- Череши
- Шепа обезкостени череши
- 1 С.л. Балсамова редукция
- 1 С.л. Зехтин или олио
- Сол и черен пипер
- Кръгли пълнозърнести ръжени хлебчета за апетайзери ( Може да нарежете и с ринг, в случай че не намерите готови)
- Запечени кедрови ядки
- Няколко стръка листа от фенел

Начин на приготвяне на Апетайзери с хумус с кедров тахан и череши:
1. За хумуса блендирайте всички съставки в блендер или използвайте пасатор. Ако сместа е прекалено суха, добавете още от течността в консервата и блендирайте отново до гладка смес. Консистенцията трябва да е достатъчно гъста за шприцоване.

2. За черешите сложете всички съставки в тинаг на умерен огън и гответе около 5-7 минути.
3. Шприцовайте хумуса върху всяко кръгче, отгоре сложете по няколко череши, поръсете с печени кедрови ядки, допълнително черен пипер и стрък фенел.